Auteur: Sven Martens - Gepubliceerd: 26 Mei 10, 23:27
Share

Van uit Vlaanderen sta je verbazend snel aan de ingang van Parc Astérix. Maar, zelfs directeur Filip De Witte moet toegeven dat het park voor velen enkel bekend is als “Dat park dat aan de autostrade richting Parijs ligt”. Sommigen denken dat het een klein parkje is, een dierenpark of een openluchtmuseum is, terwijl er in de bossen van Piccardië een groot pretpark dat jaarlijks 1,8 miljoen bezoekers trekt verscholen zit. Hoog tijd om kennis te maken met het park van de dappersten onder de Galliërs.

Drie uitdagingen moeten er voor gaan zorgen dat het publiek het park beter leert kennen. Uitdagende attracties, uitdagende evenementen en heerlijk eten.

Uitdaging 1: de attracties en shows

In Parc Astérix word je ondergedompeld in de sfeer van de Galliërs en de Romeinen zoals we ze kennen uit de strip-albums. Zowel de karakters, de vormgeving als de taalgrapjes herken je uit de wereld van Astérix en zijn kompanen. Zo werd het hele dorp nagebouwd, en kan je er oog in oog kan komen staan met de karakters.
Maar het attractieaanbod is niet minder dan spectaculair te noemen. Sensationele attracties zoals de, vaak tot beste Europese houten achtbaan verkozen, Tonnerre De Zeus of de zeven loopings tellende Goudurix zullen de durvers aanspreken. Maar er zijn nog drie andere, mildere achtbanen waar je met de hele familie de uitdaging aan kan gaan. Aan waterpret geen gebrek, een wildwaterbaan, een originele menhir-baan (een boomstammetjes-attractie in Obelix-thema) en een grote splash zorgen voor verkoeling op warme dagen.
Je kan even rusten bij de dolfijnenshow, de Romeinen-show of (in het hoogseizoen) de spectakelshow Main basse sur la Joconde!

Uitdaging 2: evenementen

Parc Astérix ondervond dat hun nocturnes, hun winteropening en hun eerste test met Halloween door het Franse publiek gesmaakt werden. De evenementen worden nog verder uitgewerkt en ook in de zomer staan er meer nocturnes, waarbij het park langer open blijft en de avond afsluit met vuurwerk op het programma.

Uitdaging 3: de inwendige mens versterken

Is het toeval dat er, nu er een Vlaming aan het hoofd staat van het park een echt frietkot opduikt en er braadworsten verkocht worden aan eetstandjes? De Witte gelooft ook dat de bezoeker lekker wil eten, in een restaurant met tafelbediening, maar dat dat vooral niet te lang mag duren. Daarom vernieuwt het park het restaurant Pizza Caius zodat de bezoekers lekker kunnen eten, zonder al te veel pretparktijd te verliezen.

Heerlijk bekomen van een dagje Parc Astérix in Hotel des trois hiboux
Aan de rand van het pretpark vind je een charmant hotel waar je in alle rust kan bekomen van de drukke dag. In de bosrijke omgeving verraadt niks dat je naast een pretpark slaapt. De stijlvolle familiekamers bieden alle comfort om nog een tweede dag door te brengen in het pretpark of goed uitgerust huiswaarts te keren.

Praktische informatie

Tickets: bestel vooraf op www.parcasterix.fr voor de goedkoopste prijs (en om wachtrijen aan de kassa te voorkomen)
Verblijf in Hotel de trois hiboux: 1 dag, 1 nacht op basis van 4 volwassenen: 62 euro per persoon. 

Tekst en foto: ©2010 - Bram Faems