Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 18 Apr 16, 20:42

Afgelopen weekend heeft de Duitse krant 'Badische Zeitung' de eerste concept arts van het zesde hotel van Europa-Park gepubliceerd. De komst van het hotel was eerder al aangekondigd in de plannen van hun groot waterpark, maar tekeningen ervan waren -tot vorig weekend- nog niet verspreid. 

Begin maart 2016 werd er al groen licht gegeven voor een nieuw waterpark, inclusief hotel en andere faciliteiten, maar nu meldt de 'Badische Zeitung' dat ook de bouwaanvraag voor het zesde Europa-Park hotel goedgekeurd is. Ook wist de krant te melden dat het hotel met 304 kamers plaats zal kunnen bieden aan zo'n 1.200 personen, verspreid over zeven verdiepingen. Een restaurant, een bar, conferentiezalen, winkels én een eigen parking zullen ook van de partij zijn.

Zoals op de concept arts te zien is, zal het nieuwe hotel in het verlengde van het Duiste themagebied in het park worden. De bouwstijl zal namelijk op de pakhuizen zoals in de Duitse stad Hamburg geïnspireerd zijn. Aan de oostkant komt het waterpark die een haventhema zal krijgen. Een voetgangersbrug zal het hotel met het waterpark verbinden en zal ook in thema van de stad Hamburg zijn.

Het hele project, samen met het grote waterpark, zal zo'n 140 miljoen euro kosten. De bouwvergunning van het waterparadijs zal ten laatste voor de zomer in orde gemaakt worden. In de zomer van 2018 moet het hotel de deuren openen en niet veel later ook het waterpark.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Europa-Park // Bron: Badische Zeitung