Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 14 Mei 16, 14:46

Europa-Park heeft in het Duitse dagblad Badische Zeitung nieuwe concepts en details vrijgegeven wat betreft de indeling van het waterpark dat in 2019 zijn deuren moet openen. Zo krijgen we voor het eerst een concreet inzicht in het attractie-aanbod van de eerste fase.

Zoals eerder aangekondigd zal op de site zowel een nieuw hotel met bijhorende parking verschijnen, als fase 1 van wat Europa's grootste zwemparadijs moet worden opgeleverd worden. Fase 1 bestaat uit de bouw van een eerste indoorgedeelte met inbegrip van een inkomruimte, omkleedruimtes en een restaurant dat uitkijkt op het golfslagbad, alsook van een eerste buitenzwembad met inbegrip van een ruime ligweide met ontspanningsmogelijkheden. Het indoorgedeelte zal zich uitspreiden over 12.000 vierkante meter en overdekt worden door een gigantisch schelpvormig koepeldak. Het gebouw zal ongeveer 25 meter hoog worden. 

In volgorde van de nummering op de plattegrond krijgen we achtereenvolgens een golfslagbad, een lazy river die deels grotendeels door tunnels loopt, een waterspeelruimte voor kinderen, een eerste glijbanencomplex met twee platformen waarvan telkens 2 glijbanen vertrekken, een wildwaterrivier voor volwassenen, een surfsimulator, een zogenaamd Activity Pool waarin kleine drijvende eilandjes komen te liggen waarop je moet balanceren en via een netwerk van touwen boven het water kan klauteren van het ene eiland naar het andere, een outdoor zwembad, een gewoon zwembad om te ontspannen, de zogenaamde Shotgun Falls - een waterglijbaan te vergelijken met een skischans, met een vrije val in een zwembad - en tot slot een tweede glijbanencomplex met 3 platformen waarvan naar schatting in totaal 4 glijbanen vertrekken.

Ook het thema waarin het zwemparadijs aangekleed zal worden, werd onthuld. In tegenstelling tot wat vaak gebruikt wordt, zal dit zwemparadijs geen tropisch thema krijgen, maar een Scandinavisch thema. Eerder werd al aangekondigd dat het hotel een Duits thema meekrijgt, meer bepaald de pakhuizen van Hamburg. Volledig in lijn met wat het management bewerkstelligt in het attractiepark, wordt dus ook het waterpark volledig aangekleed naar typerende bouwstijlen uit verschillende Europese landen.

De voorbereidende werken werden al aangevat, maar vanaf augustus 2016 zal de echte bouw aangevat worden. De bouw van het zesde hotel en fase 1 van het waterpark zijn goed voor een investering van €140 miljoen.

Tekst: © 2016 - Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: Badische Zeitung // Concepts: © Europa-Park