Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 26 Sep 17, 00:10

Vorige week heeft Walibi Belgium meer concrete details bekend gemaakt over hun grote investeringsplan dat ze de komende jaren gaan uitvoeren. Daarbij kwamen enkele nieuwe details bekend, maar ook de waarschijnlijke lay-out van de Megacoaster van 2021 is plots te zien op een grondplan!

Walibi Belgium hield midden vorige week een briefing met meer gedetailleerde info over de het grote investeringsplan van het pretpark. Op nieuwe plannen zijn alle nieuwigheden vanaf 2019 te zien waaronder vier nieuwe restaurants en andere horecapunten, vier nieuwe toiletblokken en een nieuwe logistieke hal. Maar ook de inplanting van de nieuwe attracties is erop te zien. Er zijn drie interessante nieuwe dingen op te zien, hieronder opgelijst.

Interactief theater

Tijdens de voorstelling van het investeringsplan in juni dit jaar werd bekend gemaakt dat er in 2019 een interactief draaiend theater zal openen. Op het nieuwe plan is op de plek waar deze attractie moet komen “Popcorn revenge” te zien, een nieuwe IP van fabrikant Alterface wat bevestigt dat het theater door hun geleverd zal worden. Vandaag komt tijdens een persconferentie van Alterface op de EAS-beurs wellicht meer informatie hierover vrij.

Thrill Ride

Wat ook nieuw is, is dat er een nieuwe thrill ride staat ingetekend op het plan. Dit was tot nu toe nog niet aangekondigd door het park. De attractie, waarvan het type dus nog onbekend is, staat getekend op de locatie van de voormalige Enterprise, net achter de Buzzsaw.

Lay-out Megacoaster

Maar het spannendste nieuwtje: wie goed kijkt naar de plattegronden die Walibi gebruikte voor deze voorstelling, ziet al de contouren liggen van de Megacoaster en kan zo een voorlopig beeld vormen over hoe de coaster er misschien uit zal komen te zien.

Enkele maanden geleden communiceerde Walibi nog dat de leverancier, en dus ook de lay-out van de achtbaan, nog niet vast lagen. Dat er inmiddels een lay-out ingetekend staat op het plattegrond, doet vermoeden dat het park ondertussen zijn besluit al heeft genomen. We zien duidelijk hoe de megacoaster op dit plan een ‘out & back’-layout heeft, met tegen het einde van de rit nog een bochtig stukje achtbaan om mee af te sluiten. Opvallend is dat aan het linkse uiteinde van de baan een scherpe omkering te zien is: mogelijks een ‘tophat’ of zelfs een ‘inside tophat’, waar de trein een inversie maakt.

De leverancier die volgens veel fans het meeste kans maakt is Mack Rides, eerder in Walibi al verantwoordelijk voor Pulsar. Gezien de goede band tussen Mack en Walibi en de grote gelijkenissen tussen de eerdere concept-arts voor de megacoasters en een bestaande baan van Mack, lijkt dit niet zeer onwaarschijnlijk. Ook vinden we de stijl van de achtbaan die ingetekend staat in het plan van Walibi terug op dezelfde achtbaan, Flash in Lewa Adventure. Eerst een Out & Back-layout, dan bochtenwerk voor we terug in de remmen schieten.

Limal-molen

Ook zullen er heel wat zaken afgebroken worden om plaats te maken voor nieuwigheden of voor renovaties. Zo zullen onder andere de Karting, Walibi Express, het pizzarestaurant, enkele toiletblokken en de kassa’s afgebroken worden. Maar ook mogelijks de Limal-molen, een bouwwerk uit de negentiende eeuw, die wellicht plaats zal moeten ruimen voor de Megacoaster in 2021. Hierop kwam volgens l’Avenir al protest van enkele buurtbewoners.

! Graag willen we met klem benadrukken dat deze informatie niet officieel bevestigd is door Walibi, maar wel afleidbaar zijn uit officiële documenten van het park. Enige voorzichtigheid is dus geboden, de toekomst zal meer duidelijkheid brengen! Mogelijks vandaag zelfs al, want ook Walibi Belgium houdt straks op de EAS-beurs een persconferentie over hun masterplan.

Tekst: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Foto’s: © Walibi Belgium // Bron: WonderWorld