Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 23 Apr 21, 11:24
Share

Gerstlauer heeft een contract te pakken om een nieuwe recordbrekende achtbaan in de VS te mogen bouwen.

Dit meldt de directeur van het bedrijf "Ride Entertainment", die de achtbaan ter plaatse zal gaan opbouwen. Volgens planning zou de nieuwe achtbaan in mei 2022 moeten openen in een vooralsnog onbekend park. De officiele aankondiging volgt binnen enkele maanden. "We werken al 25 jaar samen met Gerstlauer en ik ben elke keer weer verrast door de geweldige creativiteit en het vermogen om bij elk project weer te innoveren" zegt Ed Hiller, de CEO van Ride Entertainment in een Interview met Amusement Today. "Dat is niet anders bij de op maat gemaakte layout en uitdagende locatie voor deze attractie - die ongetwijfeld een blikvanger voor de hele wereld zal worden. Dit wordt ongetwijfeld één van de meest formidabele bouwwerken die we al gezet hebben. Deze baan zal het geweldige talent van niet alleen Gerstlauer, maar ook ons eigen installatie-team laten zien". Ride Entertainment toonde ook bovenstaande foto op hun facebook pagina. 

Wereldrecords
Wat we precies mogen verwachten blijft dus nog even afwachten. Er zijn geruchten dat de baan een aangepaste versie van "The Smiler" - die ook door Gerstlauer gebouwd is - zou worden. Deze achtbaan vinden we terug in het Britse Alton Towers en bezit het huidige wereldrecord meeste inversies met maar liefst veertien stuks. De aanpassing voor de verenigde staten zou dan één inversie meer hebben.
Een ander mogelijk record dat de baan zou kunnen breken en momenteel ook op de naam van Gerstlauer staat is het record van stijlste drop. Momenteel ligt dit record op 121,5 graden en staat het op naam van de Amerikaanse achtbaan "TMNT Shellraiser" die we terug vinden in Nickelodeon Universe in New Jersey. Dit was overigens een verbetering van slechts een halve graad ten opzichte van het record dat Takabisha daarvoor had. Het record met nog eens een halve graad verbeteren zou geen grote uitdaging mogen zijn.
Enig record in hoogte, lengte of snelheid lijkt niet realistisch te zijn. Afgezien van het feit dat Gerstlauer weinig tot geen ervaring heeft met dergelijke projecten, lijkt het vergeefse moeite om nu nog een record te gaan breken dat niet veel later door Six Flags Qiddiya gebroken zal worden.

Flutrecords
Het is van de Amerikanen bekend dat er vaak veel enorm opgeblazen wordt. Ook het verzinnen van nieuwe records is niet iets waar ze vies van zijn. Om deze redenen denken verschillende fans al aan Cedar Point als locatie voor de baan. Dat coasterpark bouwde al een reputatie op met 'nieuwe records' met een betwijfelenswaardige meerwaarde. Een record met toevoegingen zoals "van dit type achtbaan" is zodoende zeker niet ondenkbaar. Ongeacht wat het gaat worden, zullen we het nieuws zeker volgen. Heb jij nog speculaties voor wat dit zou kunnen zijn? Laat het dan zeker weten in ons forum.

©2021 André Bormans - Pretparken.be // Foto: © Ride Entertainment // Bron: Amusement Today