NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Het Paleis van de Geest Terug naar lijst


Omschrijving

Dit is een totaal gek huis, ontworpen rond het thema van de 1001 nachten. Het neemt de bezoekers mee op avontuur, doorheen een wereld van mysterie en magie, met verrassende special effects.

Twee donkere machten bevechten elkaar om een reusachtige diamant, die de macht over het huis symboliseert.

Mooi verteld, goede sfeeropbouw. Het verhaal komt tot haar ontknoping waneer de strijd der magiërs in het bewegende huis je letterlijk en figuurlijk verwart. Een leuke ervaring voor heel het gezin.


De verhaallijn

In de wachtrij begint het verhaal. Je bevindt je op een markt waar allerlei Oosterse goederen te koop staan. Je ziet tapijten, potten en pannen en dergelijke tegen de muur staan. Je hoort commotie, er wordt een diefstal gepleegd door een aap. Hij steelt een lamp van de oude koopman.

Je treedt vervolgens de inkomhal van het paleis binnen. De eigenaar van het paleis is Zanzar, een oude dienaar van de Sultan. Hij probeert de aap te verjagen, want die lamp wil hij niet in zijn paleis. Maar helaas, de aap wrijft over de lamp en de geest ontsnapt uit de lamp (je ziet rook uit de lamp komen). De geest gaat rond in de kamer en speelt met de zwaarden, de gong en de trap. Telkens wordt de geest als rook uitgebeeld.

Dan worden de bezoekers verzocht plaats te nemen op grote banken in de grote zaal van het paleis. Ze worden getuige van de ultieme krachten van de geest Babas. Hij verschijnt eerst in de fontein om vervolgens het gehele paleis op zijn kop te zetten! Na een fysiek gevecht tussen Zanzar en Babas, slaagt Zanzar erin om Babas terug in zijn lamp te krijgen zodat zijn macht terug geldt in zijn paleis.
Overdekte attractie

Specificaties

Type attractie: Madhouse
Model: Mad House
Bouwer:
Vekoma
Opening: 2001
Minimum lengte: 105cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's