Den flyvende Kuffert (Tivoli Gardens)

Omschrijving attractie

Prijs: 2 ride-tickets

Den flyvende Kuffert (De vliegende koffer) is een darkride die verschillende sprookjes van Hans Christian Andersen uitbeeldt. Dat het park een ode brengt aan deze Deense sprookjesschrijver is niet verwonderlijk: Andersen zelf bezocht het park in de beginjaren en werd er geïnspireerd om 'De Chinese nachtegaal' te schrijven.

De bezoeker gaat langsheen de verschillende scènes, waarin sprookjes in een erg charmante stijl worden uitgebeeld, gezeten in een van de vele gondels, die als koffers zijn vormgegeven. Deze verwijzen naar het sprookje 'De vliegende koffer', waarin een man die al zijn geld verloren heeft, in een vliegende koffer de dochter van de Turkse sultan bezoekt en een sprookje moet vertellen om haar hand te kunnen vragen. In deze attractie kun je achtereenvolgens volgende sprookjes herkennen:
*De tondeldoos
*Het is heus waar!
*Het verliefde paar
*De herderin en de schoorsteenveger
*Duimelijntje
*De kleine zeemeermin
*De standvastige tinnen soldaat
*De nieuwe kleren van de keizer
*Het lelijke eendje
*Het meisje met de zwavelstokjes
*De Chinese nachtegaal
*De sneeuwkoningin
*De herderin en de schoorsteenveger (bis)
*De vliegende koffer
*De varkenshoeder
*De prinses op de erwt
*Domme Hans

Het ritsysteem van de darkride werd geleverd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het is een omni-moversysteem, wat betekent dat de verschillende gondels een onafgebroken lus vormen die constant in beweging is. Er is spaarzaam omgesprongen met de beschikbare ruimte: de scènes bevinden zich op drie verschillende verdiepingen. Door in je gondel een schakelaar te bedienen, kun je kiezen voor een Deense of een Engelse vertelstem, die alle sprookjes van uitleg voorziet.

In 2010 werd de attractie grondig gerenoveerd. Hierbij werd onder meer de voorgevel gerestaureerd en de belichting geüpdatet. Onder meer het Nederlandse bedrijf Jora Vision was hierbij betrokken.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Omnimover-darkride
Model: Dark Ride
Bouwer:
Mack AG
Opening: 1993
Lengte: 300 meter
Ritduur: 7.00
Speciale elementen: Vertelstem in Deens of Engels
Minimum lengte: 130cm

Foto's