Wildwasserbahn besloot parkeigenaar Joachim Muth zich te wagen aan een volgende waterattractie: ook deze High ">

High Speed Rafting (Churpfalzpark)

Omschrijving attractie

Na het succes van de Wildwasserbahn besloot parkeigenaar Joachim Muth zich te wagen aan een volgende waterattractie: ook deze High Speed Rafting werd door het park zelf ontworpen en gebouwd. De ronde boten werden aangekocht bij DSB (Deutsche Schlauchboot). Hierin kun je plaatsnemen met maximaal twee volwassenen en twee kinderen.

Het resultaat is een werkelijk knotsgekke rit. Het begint al bij de vrij onzachte landing wanneer je bootje vanaf de lift op de glijbaan terechtkomt. Maar vooral in de bochten word je daarna hevig door elkaar geschud. Het is echt aan te raden om je in deze attractie goed vast te houden wanneer je bootje begint te tollen. Ook de knikken in de laatste afdaling kunnen voor hilarische taferelen zorgen. Echt nat word je niet als je in het water terechtkomt, maar je zult wel even moeten bekomen van wat je net hebt doorstaan!

Net als bij de vorige waterattractie koos het park opnieuw voor een kasteel waarrond de attractie werd gebouwd. Dit keer geen sprookjeskasteel, maar een versterkte burcht. De burcht is van buiten gedecoreerd met allerlei thema-elementen zoals vlaggen, een wapenschild van de familie Muth en een wachter die vanop de hoogste toren op zijn bazuin blaast. De opvallende sculptuur van een ridder die een draak aanvalt op het eiland tussen de vaargeulen, is van de hand van de Duitse kunstenaar Helmut Häring. Jammer genoeg bleven de betonnen binnenmuren, waar je tijdens het afdalen tussendoor glijdt, gewoon kaal en wit.

High Speed Rafting is veruit de meest interessante attractie in Churpfalzpark voor de pretparkliefhebber die wel wat gewoon is. Ook al heb je reeds ervaring met gelijkaardige attracties in Parc Astérix, Hansa-Park of vroeger nog in Bobbejaanland, toch zal deze je attractie je zeker verrassen met zijn onvergetelijke rit. Een absoluut niet te missen attractie in Churpfalzpark, maar zet je toch maar goed schrap!
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Spinning Rapid Raft
Bouwer:
Zelfbouw
Opening: 2002
Hoogte: 14 meter
Lengte: 120 meter
Aantal voertuigen: Onbekend aantal boten met 4 passagiers per boot
Minimum leeftijd: 6 jaar

Foto's