Ben Hur (Cinecittà World)

Omschrijving attractie

Ben Hur (1959) behoort samen met Spartacus tot één van de allerbekendste speelfilms over het Oude Rome. Beide films werden opgenomen op de originele site van Cinecittà, 25 km oostwaarts van het pretpark. In 2016 kwam een remake van Ben Hur uit. Voor de spectaculaire paardenrace werd een heus Romeins circus nagebouwd aan de rand van het pretpark.

In 2017 ontstond hier een wel heel unieke pretpark-attractie: Na een kronkelpad werden bezoekers per busje in groep weggevoerd tot aan het circus. Daar konden ze zich tooien in Romeinse klederdracht en al rechtstaand een rondje afleggen op een tweespan. Op bevel van justitie werd de attractie nog in hetzelfde jaar definitief gesloten omwille van dierenmishandeling. De paarden zouden o.a. te lang worden blootgesteld aan de zon.

Nieuw in 2020 is het apart te betalen park Roma World. Eén van de attracties hier is ... jawel: racen in het circus vanop een tweespan! Vanuit het hoofdpark Cinecittà World is het kronkelpad nog steeds toegankelijk. Het wordt zelfs als aparte attractie vermeld op het parkplan: Passeggiata Antica Roma.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Paardrijden
Opening: 2017
Gesloten: 2017

Foto's