Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd: 17 Jun 11, 19:36
Share

Nieuwe indoor-achtbaan „Van Helsing’s Factory“ opent op 18 juni

Movie Park Germany, het film- en entertainmentpark op 2 uur rijden vanaf Antwerpen, opent op 18 juni de nieuwe unieke indoorachtbaan „Van Helsing’s Factory“. In de achtbaan gaan bezoekers samen met de beroemde vampierjager Van Helsing mee met een stevige rit in het donker, op zoek naar vampieren. De attractie is uitgebreid gethematiseerd en bevat omvangrijke audio-videotechniek om het echte griezelgevoel goed over te brengen. Drie grote videoinstallaties en diverse animatronics zorgen voor bloeddrukverhogende shockmomenten.

 

Het is dan wel een rit zonder loopings, maar daarom niet minder indrukwekkend. Het karretje, met plaats voor vier personen, rijdt met ongeveer 40 km/h door het donker twee keer bijna acht meter omhoog en maakt hevige haarspeldbochten en cirkels door de werkplaats van Van Helsing. Dit alles natuurlijk niet zonder dat het  onderweg veel vampieren en andere afschuwelijke monsters tegen komt.

De nieuwe achtbaan is gebouwd in samenwerking met Gerstlauer Amusement Rides en TAA Industries in een hal die al in het park aanwezig was. De nieuwe attractie is een investering van 5 miljoen euro. „We zijn erg blij dat we eindelijk in het midden van het park deze erg mooi uitgevoerde en technisch hoogstaande achtbaan kunnen openen,“ aldus de Nederlandse general manager Wouter Dekkers. Hij voegt daar aan toe: „met het thema Van Helsing haken we aan bij ons succesvolle Halloween Horror Feest en bieden we tijdens het hele seizoen een griezel-attractie aan.”

 

Veel details

De rit in „Van Helsing’s Factory“ verloopt niet alleen erg soepel, het decor is ook zeer gedetailleerd en authentiek uitgevoerd. De grote Amerikaanse auto’s op de schroothoop zijn op een autokerkhof in Texas uitgezocht en naar Bottrop gebracht. De orginele Menck-kraan uit ca. 1958 is afkomstig uit Rotterdam en de lift en de draaibank in de wachtrij zijn ook origineel uit de jaren’50.

 

Bijbehorend restaurant

Naar aanleiding van de nieuwe attractie is de naastgelegen Music Club omgedoopt in Van Helsing’s Club, met een compleet nieuwe uiterlijk, decoratie, terras en stoelen. Van Helsing’s Club is tijdens normale openingsuren als restaurant beschikbaar voor bezoekers die even willen bijkomen van de vampierjacht. In de avonduren kan het geboekt worden voor bedrijfsevenementen. Nieuw is ook de Van Helsing’s Dinner Show voor kleine en grote groepen.

 

Verhaallijn Van Helsing's Factory

Bij de ingang van „Van Helsing’ Factory“ zijn typische Amerikaanse TV-reclames uit de jaren ’50 te zien. De commercial gaat over „Van Helsing’s Factory“, waar je absoluut naar toe moet als je mooie auto’s in nog snellere en “coole” Hot Rods wilt veranderen. De bezoekers worden uitgenodigd om zo’n productie te bekijken en om een testrit te maken. Binnen in het gebouw hangen in de wachtrij opnieuw beeldschermen waar de TV-spot door een belangrijke mededeling wordt onderbroken. Channel 8 News deelt mee dat bezoekers van „Van Helsing’s Factory“ verdwenen zijn.

Op het scherm zijn beelden te zien van de omgeving van „Van Helsing’s Factory“ met politie-agenten met afzetlint. De volgende ruimte is een werkplaats, waar auto’s getuned worden. Onder een auto staat iemand te lassen. Als hij de bezoekers ziet, doet hij zijn lashelm omhoog en begroet hij zijn verwarde gasten. Het is Van Helsing zelf. Hij legt de bezoekers uit dat Dracula dit onhandige moment heeft uitgekozen om met een leger van monsters terug te komen met volle maan. De gasten hebben maar een kans en daarvoor moeten ze Van Helsing vertrouwen. Ze mogen niet te voet verder en moeten één van zijn volledig uitgeruste auto’s gebruiken. Hij dringt er bij de bezoekers op aan om nu in de auto te stappen, die is uitgerust met automatische machinepistolen om tegen eventuele aanvallers te kunnen vechten.

De bezoekers volgen zijn aanwijzingen, gaan in de wagen zitten en rijden weg. Het eerste station is de wapenkamer, waar Van Helsing opnieuw opduikt en zijn gasten vertelt dat ze nu geen tijd meer te verliezen hebben en ze zichzelf in veiligheid moeten brengen.

Daarna gaat het de hoogte in en is door het dakraam te zien dat de wolken aan de hemel verdwijnen en het volle maan is. De vleermuizen veranderen in vampieren. Na een wilde rit door de werkplaats en een bos, komt de auto plotseling op een schroothoop tot stilstand. Langzaam gaat het bergopwaarts, terwijl er links en rechts allerlei afschuwelijke dingen gebeuren. Van voren nadert er onstuimig een auto die in de klauwen van een vampier hangt en dreigt te vallen. De wagen van de bezoekers ontkomt maar net aan de aanval van de vampier. De wilde rit gaat verder en dan duikt plotseling direct voor de auto een vampier op. Je valt hem aan met je auto en overwint hem.

 

Statistieken van de attractie 

Fabrikant: Gerstlauer AmusementRides GmbH
Type: Achtbaan
Investeringsbedrag: 5 miljoen euro
Lengte: 400 m
Snelheid: 36 km/h
Aantal wagens: 9
Capaciteit: 840 personen per uur
Minimale lengte v/d passagier: 120 cm
Aanbevolen leeftijd: vanaf 12 jaar
 
Tekst en foto's: ©2011 Movie Park Germany
 
 

Fotoverslag Persopening op 17 juni 2011

Pretparken.be had vandaag de kans om aanwezig te zijn op de opening van Van Helsing's Factory voor pers en genodigden. Mario Vergeylen, fotograaf van onze website maakte volgende selectie:

 

 

 

 

Foto's Fotoverslag: ©2011 Mario Vergeylen - Pretparken.be