Auteur: Kris Peeters - Gepubliceerd: 28 Aug 15, 15:00
Share

 

De Efteling, het populaire attractiepark net over de grens bij Breda, mocht in de maanden juli en augustus 17% meer Belgen verwelkomen dan in dezelfde periode vorig jaar. De voornaamste redenen voor de groei zijn de opening van de nieuwe dive coaster Baron 1898 en de uitbreiding van vakantiepark Efteling Bosrijk met nieuwe vakantiewoningen.

 

 

400 extra bedden

Het aantal bezoekers uit België is de laatste jaren in stijgende lijn. Dat komt onder meer door de recente investeringen in het Efteling Hotel en het vakantiepark Efteling Bosrijk, waardoor de Efteling ook steeds meer buitenlandse gasten kan ontvangen voor een korte vakantie. Het vakantiepark werd dit jaar uitgebreid met 400 bedden en telt nu 104 vrijstaande Boshuysen, 64 centraal gelegen Dorpshuysen, 78 sfeervolle appartementen en acht Boshoeves voor groepen.

Baron 1898

Daarnaast is de forse toename van het aantal Belgische bezoekers afgelopen zomermaanden ongetwijfeld te verklaren door de komst van Baron 1898. Deze spectaculaire dive coaster met een vrije val van 37,5 meter werd geopend op 1 juli en lokt heel wat nieuwsgierigen, ook uit België.

Franstalige bezoekers

Met name de groei uit Franstalig België is opvallend. De Efteling is dan ook steeds meer aangepast aan internationale bezoekers. Zo biedt het park al een avondopenstelling vanaf de Belgische zomervakantie (die vroeger begint dan de Nederlandse), zijn de menukaarten in de eetpunten afgestemd op de buitenlandse gewoonten en is de informatie in het park steeds meer vertaald.

Elke dag open

De Efteling is ook buiten het zomerseizoen elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang.

Voor informatie of overnachtingen (vanuit België): tel.0031416537777 of www.efteling.com.

©2015 - Efteling