NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Kris Peeters.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Kris via Kris@pretparken.be.

Attractie: Joris en De Draak Terug naar lijst


Omschrijving

Joris en de Draak is de houten rollercoaster van de Efteling en verving de in 2010 afgebroken Pegasus. Net als Pegasus is ook Joris en de Draak een houten achtbaan, maar ditmaal koos de Efteling voor een dubbele duellerende versie. Dit betekent niet alleen een verdubbeling van de capaciteit, maar het zorgt ook voor een enorm fijne rit. Twee treinen - die respectievelijk 'Water' en 'Vuur' voorstellen - rijden eerst zij aan zij de lift op om dan tegen elkaar te racen op een indrukwekkend snel parcours. De treinen lijken trouwens ook hun snelheid te behouden terwijl ze doorheen de constructie razen. Ondanks het feit dat beide banen op het eerste zicht gelijkaardig lijken, is er bovendien een best voelbaar verschil tussen 'Vuur' en 'Water'.
Waar 'Vuur' vooral familiaal gericht is, lijkt 'Water' een stuk pittiger uit de hoek te komen met kort op elkaar volgende heuveltjes. Hoe dan ook is het aan te raden om tijdens een bezoekje aan de Efteling beide banen zelf eens uit te testen. Hoewel deze attractie enorm populair is, zal de wachttijd - dankzij de enorme capaciteit - zelden boven het uur uitkomen. Een tweede (of derde, of vierde...) ritje mag dus geen enkel probleem zijn!

Joris en de Draak is dan wel toegankelijk voor kinderen vanaf 110 cm, maar dit telt slechts voor de middelste 4 rijen. Voor de 4 voorste en 4 achterste rijen is de minimumlengte 1.2m.

Specificaties

Type attractie: Duellerende houten achtbaan
Model: Wooden Coaster
Bouwer:
Great Coasters International
Opening: 2010
Hoogte: 22 meter
Lengte: 790 meter
Topsnelheid: 75 km/u
Aantal inversies: 0
Aantal voertuigen: 4 treinen met 24 passagiers per trein
Speciale elementen: Duellerende achtbaan

Foto's