Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 13 Mei 17, 01:43
Share

Europa-Park heeft een officiele datum bekendgemaakt: op 2 juni 2017 opent de vliegsimulator 'Voletarium'. Deze attractie biedt een vlucht over iconische zichten uit alle hoeken van Europa en zal ook meteen Europa's grootste vliegsimulator zijn.

In Europa-park opent straks het laatste en grootste van de vier nieuwe 'Flying Theatres' die dit jaar in Europa neerstrijken. Het park kondigde de officiële opening aan voor 2 juni 2017, maar sluit niet uit dat er voordien al een softopening met bemande vluchten kan plaatsvinden. De attractie droeg lange tijd de codenaam 'Project-V', maar zal bij opening 'Voletarium' heten.

De adembenemende zweefvlucht met verschillende iconische zichten uit Europa komt in het Duitse themagebied vlak bij de hoofdingang te liggen, links van de mainstreet. Europa-park levert de nieuwigheid af met een verhaal over de gebroeders Eulenstein, die zogenaamd als eerste een machine zouden ontworpen hebben waarmee het mogelijk was te vliegen. Er zijn maar liefst elf voorshows gepland om de bezoeker het verhaal van naaldje tot draadje uit te leggen terwijl ze voor hun zweefvlucht wachten. Met de toevoeging is een investering van 25 miljoen euro gemoeid.

► Wil je meer te weten komen over Voletarium? Lees dan zeker ons uitgebreide artikel hierover!

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Europa-Park