Auteur: Bert Bael - Gepubliceerd: 12 Jun 17, 16:06
Share

Het voorbije weekend opende Parc Astérix haar langverwachte nieuwe achtbaan 'Pégase Express'. De Gerstlauer-coaster is een attractie voor de hele familie en is op dit moment uniek in Europa. Pégase Express werd zaterdagavond officieel ingewijd en sinds zondag kan iedere bezoeker een ritje maken met het mythische paard Pegasus.

Sinds enkele dagen was de nieuwe achtbaan van Parc Astérix al in soft-opening, maar pas dit weekend werd Pégase Express officieel geopend. De afgelopen weken heeft het park nog hard gewerkt om hun nieuwste paradepaardje tijdig klaar te krijgen. Zo waren de special effects vorige week nog niet in werking en ontbrak ook nog een deel van het decors. Maar vanaf nu schittert de jongste telg in de Parc Astérix-familie in volle glorie. De Franse acteur Jamel Debbouze, die onder andere bekend is voor zijn rol als Numérobis (of Tekenis in het Nederlands) in de film Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre, kreeg de eer om Pégase Express te openen.

Paradepaardje

Pégase Express is een achtbaan van Gerstlauer, die qua type vrij uniek is in de wereld en is nog nergens anders te vinden in Europa. Voor de enige vergelijkbare attractie moeten we naar Dollywood, waar sinds 2014 FireChaser Express zijn rondjes doet. In Parc Astérix wordt de Pégase Express-trein voorwaarts gelanceerd uit het station, om vervolgens een lifthill op te klimmen en via een bochtig parcours in de tempel van Medusa terecht te komen. Hier wisselt de trein van rijrichting: je wordt achterwaarts de tempel uit gelanceerd en de rest van het parcours leg je achteruit af. Op drie minuten tijd leg je een track van bijna een kilometer af, aan een maximale snelheid van 52 km/u.

Dat Parc Astérix sterk inzet op thematisatie is al lang geen verrassing meer. Het park investeerde maar liefst 16 miljoen euro in de achtbaan en de afwerking errond. Pégase Express, in het Griekse themagebied, is dan ook een mooi afgewerkt geheel met een eigen verhaal. Het mythische paard Pegasus neemt je mee vanuit Gare Montparnassos op een vlucht langs een oud Grieks pad. Plots verliest het gevleugelde dier de controle over de trein en na een groot reclamebord te rammen, stranden paard en passagiers in de tempel van Medusa. Die laatste is niet erg opgezet met het onverwachte bezoek en stuurt in al haar woede een hoop slangen op de indringers af. De enige manier om snel te ontsnappen is vliegensvlug de trein in achteruit te zetten. Niet alleen in het station, maar ook onderweg zorgde Parc Astérix voor een mooi decors. Hoogtepunt van de rit is de tempel, waar met videoprojecties de niet al te vrolijke Medusa tot leven wordt gewekt. Een uitgebreide bespreking van het verhaal kan je lezen in ons artikel.

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Foto's: © Florian De Paola, Actu-Mag.fr, Parcs Passion