Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 4 Feb 21, 19:13
Share

Het Banana Bos van Bobbejaanland krijgt deze winter een ferme opknapbeurt. Het park vernieuwt deze winter de ingang van het overdekte gedeelte waar onder meer de Banana Battle en de Revolution/Mount Mara zich bevinden. Zonet verscheen een eerste concept art op de sociale mediakanalen van het park.

Het Banana Bos ligt in het themagebied Adventure Valley, dat zich uitstrekt van de spinning coaster Naga Bay tot en met het gebied rond King Kong. Oorspronkelijk kreeg de hal de naam 'Hall 2000' en had deze een sciencefictionachtige aankleding die paste bij het oorspronkelijke thema van Revolution. In 2008 werd de hal met de komst van de Banana Battle omgebouwd tot een jungle, en werd de naam gewijzigd naar 'Banana Bos'. 

Mede door de komst van de simulator The Forbidden Caves en de transformatie van de huisjes van de verwijderde Bobby Drop tot horecapunt, paste de oude ingang van het Banana Bos niet meer in het huidige themagebied. Ook begon de verf van de huidige thematisatie al af te blakeren. Daardoor heeft men nu besloten om de ingang te vernieuwen en ervoor te zorgen dat deze meer in het concept van Adventure Valley past. Op de concept art zien we dat er onder meer gebruik gemaakt wordt van hout en tropische planten. Ook wordt er een duidelijke verwijzing gemaakt naar Mount Mara, wat betekent dat de virtual reality-toepassing waarschijnlijk zal terugkeren eens de coronapandemie het toelaat.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto: © Bobbejaanland