Aktium (Cinecittà World)

Omschrijving attractie

'Aktium' verwijst naar een beroemde zeeslag aan de westkust van het Griekse vasteland. De hoofdrolspelers waren toen Cleopatra, Marcus Antonius en de toekomstige keizer Augustus.

Op een spreekwoordelijke steenworp van het echte Rome en de kaskraker uit 1963 met Liz Taylor indachtig, mag je gerust torenhoge verwachtingen koesteren voor deze water-attractie. De kans is erg groot dat 'Aktium' al je verwachtingen inlost. Vanop veilige afstand en in het station zal je ogen tekort komen. Dat geldt ook nog onride, maar de dubbele climax bestaat dan natuurlijk uit de twee steile drops. Relatief droog zoals op 'De Vliegende Hollander' in de Efteling ga je het hier niet houden, maar het onderlichaam blijft mogelijk wel gespaard van al dat watergeweld.

Is 'Aktium' nu een achtbaan of niet? Verspil daar beter geen tijd aan en geniet volop van deze top-attractie. Je vindt 'Aktium' linksaf voorbij de 'Main Street'. Bij zonnig weer doe je er misschien goed aan om met 'Aktium' je pretpark-dag te beginnen.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Shoot-the-Chute
Bouwer:
Mack AG
Opening: 2014
Topsnelheid: 70 km/u
Aantal voertuigen: Onbekend aantal boten met 16 passagiers per boot
Minimum lengte: 110cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 140cm

Foto's