Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 30 Okt 18, 18:42
Share

Energylandia heeft meer onthuld over hun toekomstplannen. Het park is ambitieus en wil van ongeveer 1,5 miljoen bezoekers groeien naar 4 miljoen. Om dat te doen komen er de volgende jaren opnieuw heel wat nieuwe attracties bij en een hotel. Opvallend daarbij is de grootste hybride achtbaan van Europa die in 2020 zal openen!

Een nieuwe RMC coaster voor Europa

In 2020 zullen we dus de derde Rocky Mountain Construction achtbaan verwachten in Europa. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in dit type banen werkt hiervoor samen met Vekoma. Na Wildfire in Kolmarden en Untamed in Walibi Holland wordt Zadra, de vermoedelijke naam, de nieuwste hybride coaster. Met een hoogte van maar liefst 60 meter zal deze baan Steel Vengeance in Cedar Point (Ohio, Verenigde Staten) net niet van de troon stoten als hoogste houten/hybride achtbaan. Verder wordt de baan 1300 meter lang en zal er een topsnelheid zijn van 115 km/h. Er zullen twee treinen op rijden met telkens 24 personen. Als thema staan draken centraal, wat ook terug zal komen in het gebied rond de achtbaan. In het ritverloop zullen er 3 inversies zijn met onder andere een Zero-G-Roll.

Meer dan alleen een achtbaan

Het nieuwe themagebied zal meer dan alleen deze spectaculaire achtbaan bevatten. Voor de kinderen komt er ook een achtbaan bij van bouwer Preston & Barbieri. Tevens komen er nog enkele kleinere attracties zoals een draken draaimolen, nog een nieuwe monorail (naast de twee bestaande) en andere attracties voor families en kinderen. Nog een opvallende nieuwigheid is een dark ride rondom het middeleeuws thema van het gebied, opnieuw rondom de draken. Er werd al verder gesproken over andere toekomstige uitbreidingen zoals het op Venetië geïnspireerde hotel. Daarna mogen we nog meer achtbanen en grote attracties verwachten in Zator want het park heeft grote ambities. In 2018 ontvingen ze min of meer 1,4 miljoen bezoekers, maar tegen 2024 willen ze 4 miljoen bezoekers halen. Geruchten gaan al een tijdje rond dat er een Vekoma Launch coaster van hun nieuwe Firestorm type, een mijntrein achtbaan en een Tilt coaster komt.

Bronnen: Energylandia, Parkmag, Ride Review